​Waymo, divizia de mașini autonome a Google, testează de un an în Phoenix, Arizona aceste vehicule, dar pare să aibă probleme cu ele fiindcă se opresc brusc, au dificultăți în a face stânga și nu recunosc lucruri esențiale din trafic, scrie The Information, citată de Mashable. Waymo testează minivan-uri Chrysler și anunța că va lansa serviciile de transport până la final de 2018, dar pare puțin probabil.

Waymo si masina autonoma care vede toate obstacoleleFoto: Waymo

The Information a vorbit și cu oameni care lucrează în zona unde se fac testele din Phoenix, iar aceștia spun că mașinile opresc brusc, ocolesc în mod derutant sau blochează unele benzi, în intersecții.

Uneori staționează câteva secunde, alteori au probleme când intră pe autostradă și încurcă traficul. Un pieton a spus că era să se lovească de o mașină a Google care pur și simplu a oprit brusc în fața lui.

În toate mașinile se află un șofer de test care să intervină la nevoie, însă cei de la Waymo spuneau că scopul este să se ajungă la momentul în care nu va mai fi nevoie de nimeni la volan.

Problemele sunt încă o dovadă că mașinile autonome mai au mult de parcurs până să poată naviga singure prin oraș, în deplină siguranță.

Google spune că mașinile sale autonome au parcurs peste 12 milioane km și că devin tot mai bune, cu cât merg mai mult.