Subvențiile acordate în Germania pentru a încuraja publicul să cumpere mașini electrice au ajutat la creșterea cererii, dar nu pot continua la nesfârșit, a spus cancelarul Angela Merkel, citată de Reuters. Germania își propusese să aibă un milion de mașini electrice pe șosele în 2020, dar ținta va fi atinsă probabil în 2022. Multe țări europene acordă subvenții pentru achiziția de mașini electrice, dar există mulți contestatari care spun că banii pot fi mai bine folosiți.

Volkswagen e-GolfFoto: Volkswagen

”Se discută despre extinderea subvențiilor, însă acestea nu pot deveni ceva permanent”,a spus Angela Merkel, la un eveniment de electro-mobilitate.

Cumpărătorii de mașini electrice din Germania primesc subvenții de 4.000 de euro pentru o mașină full-electrică și 3.000 de euro la achiziția uneia hibrid plug-in.

Programul de un miliard de euro a ajutat la dublarea vânzărilor de mașini electrice anul trecut, iar la final erau 131.000 de mașini electrice în țară la final de 2017. Vor fi instalate și 100.000 de stații de încărcare.