Directorul general al companiei Nissan Hiroto Saikawa va demisiona săptămâna viitoare în condițiile în care producătorul de mașini se confruntă cu un scandal în ceea ce privește plățile primite de șefii companiei. Decizia vine în urma unei ședințe a conducătorilor Nissan desfășurată luni, potrivit BBC.

Nissan Foto: Nissan

După ședința de luni, Saikawa a decis că cea mai bună soluție este să își dea demisia din fruntea Nissan, după scandalul în care compania este implicată. Recent, Saikawa a declarat că este pregătit să predea poziția sa în cadrul companiei, întrebat fiind de o posibilă demisie. Șeful Nissan a fost nevoit să ia această decizie după ce a fost acuzat că a primit sume mari de bani în urma unei scheme de împărțire a unor bonusuri angajaților. Saikawa a negat orice fel de acuzații.

Președintele Nissan Yasushi Kimura a declarat că Saikawa va demisiona pe 16 septembrie. Până luna viitoare șeful operațiunilor va prelua temporar funcția, urmând ca un nou director general să fie ales.

Saikawa este acuzat că a primit sute de mii de dolari sub formă de bonusuri în 2013. Nu este un caz singular în cadrul companiei. Mai mulți șefi sunt acuzați că au primit sume abuziv, fapt care a dus la slăbirea companiei și la găsirea unei soluții de compromis: concedierea a 12.500 de angajați. Mai mult de atât, anul trecut în noiembrie fostul președinte al companiei Carlos Ghosn a fost arestat. În aceste condiții, alianța cu Renault va avea de suferit, cât și imaginea companiei.