​Un studiu realizat în SUA în 2013 ce a luat în calcul peste 130000 de reparații auto efectuate pe o perioadă de 3 ani relevă că vehiculele aflate într-un program de monitorizare au avut în medie cu 20% mai puține zile de ieșire din funcțiune datorată problemelor tehnice. Verificarea periodică și corijarea din timp a stilului de condus reduce semnificativ riscurile de inactivitate pentru orice flotă auto.

Cum poți să scoți bani din monitorizarea autoFoto: Viasat Group

Întrebarea e cum putem obține rapoarte periodice despre starea mașinii și stilul de condus al șoferilor astfel încât să putem acționa la timp? Soluțiile de monitorizare de ultimă generație, cum este ViaTrack de la Viasat Systems, vin cu o serie de avantaje greu de ignorat: de la optimizarea rutelor și calculul corect al orelor de lucru, până la reducerea uzurii mașinii și al costului de gestionare a parcului auto.

Dacă ar fi să dăm un exemplu concret, acesta ar arăta cam așa: o mașină nemonitorizată GPS parcurge în medie cu circa 15% mai mult decât o mașină monitorizată cu ViaTrack (distanța suplimentară e parcursă în interes personal sau ca urmare a rutelor neoptimizate). Prin urmare, în timp ce un vehicul parcurge în mod obișnuit 5500 km, un vehicul monitorizat va parcurge în medie cu 825 km mai puțin, adică 4675 km. La un cost/km de 0,12 € (combustibil și exploatare), rezultă o economie de 99 €, care este exact costul unui echipament GPS și al instalării acestuia. Așadar, costul de achiziție al soluției de monitorizare este acoperit după primii 5500 km parcurși!

În plus, pentru fiecare oră investită în verificare preventivă, salvezi în medie între 3 și 8 ore de stat cu mașina în service pentru reparații. Fiecare verificare planificată presupune intervenții mici care cresc durata de viață a vehiculului. Aceste verificări pot fi ușor prevăzute cu o soluție de monitorizare cum e ViaTrack: ai o imagine clară a stilului de condus al șoferilor și previi uzura excesivă prin reparații punctuale făcute la timpul potrivit.

Viasat System este parte a Viasat Group, originar din Italia, operând pe piața soluțiilor telematice încă din anul 1974 și ajungând în momentul de față unul din liderii în domeniu, cu un număr de peste 600.000 de dispozitive instalate pe vehicule din toată Europa și o serie de servicii ce acoperă întreaga gamă de monitorizare auto. Pentru mai multe detalii despre pachete de monitorizare locale, poți vizita pagina de produse ViaTrack. Pentru servicii complementare sau informații despre compania dezvoltatoare, află mai mult vizitând Viasat Systems.

Cere ofertă personalizată la sales@viasatonline.ro