​Board-ul Renault se reunește vineri și cel mai probabil va vota pentru înlocuirea directorului general al companiei, Thierry Bolloré, motivele fiind legate de apropierea lui de fostul CEO Carlos Ghosn și de faptul că relațiile cu ”colega” de alianță Nissan sunt execrabile. Bolloré spune că este vorba de un puci și de un mod brutal de înlăturare a sa, scrie AFP. De 11 luni, de la arestarea lui Ghosn, la vârful alianței este o criză profundă. UPDATE Renault a anunțat la ora 12.00 că Bollore nu mai este director general, ci va fi înlocuit de un director general interimar: Clotilde Delbos.

Thierry BolloreFoto: Renault

După uriașul scandal Ghosn relațiile dintre Renault și Nissan au devenit execrabile și viitorul alianței din care face parte și Mitsubishi nu arată deloc bine.

Sursele spun că board-ul de conducere al Renault va vota pentru a-l înlătura pe Thierry Bolloré și mai spun că înalți oficiali din Japonia au cerut ca Bolloré, un apropiat al lui Carlos Ghosn, să fie mazilit.

Ghosn l-a numit pe Thierry Bolloré în februarie 2018, iar acum sunt presiuni uriașe pentru ca el să dispară din ”schema” de conducere. Le Figaro a scris că președintele Renault, Jean-Dominique Senard, omul cu cea mai mare funcție în companie, are ca obiectiv relansarea alianței și va propune desemnarea unui alt director general.

Într-un interviu pentru Les Echos, Bolloré denunță un puci și vorbește despre caracterul brutal și neașteptat al modului în care se dorește înlăturarea sa. El își apără și prestația de până acum.