Vânzările mașinilor în China, cea mai mare piață auto din lume, au scăzut 80% în februarie din cauza epidemiei de coronavirus, a spus miercuri una dintre asociațiile industriei din țară, relatează Reuters.

Sigla ToyotaFoto: Toyota

Asociația auto pentru pasageri din China (CPCA) a spus într-un comunicat că vânzările la mașini au scăzut 80%, fără să ofere o cifră a vânzărilor totale pentru lună.

”Comercianții s-au întors la muncă gradual în primele trei săptămâni din februarie, iar traficul la showroom este foarte scăzut”, a spus CPCA, adăugând că se așteaptă ca scăderile de vânzări din februarie să fie cele mai abrupte din anul curent.

Producătorul japonez Toyota, primul producător major global care a raportat vânzările din februarie în China, a spus că a vândut 23.800 de mașini Toyota și Lexus luna trecută, cu 70% mai puțin față de anul trecut.

Cea mai mare piață de mașini din lume vine cu mai multe vești proaste în timp ce eforturile de a opri coronavirusul, care a ucis peste 2.900 în China continentală, perturbă lanțurile globale de livrare și atenuează cererea consumatorilor.

Rivalul producătorului Toyota, General Motors, al doilea producător mondial de autovehicule în anul 2007, a spus că industria se va confrunta cu mari provocări în primul sfert al anului, dar anticipează că situația se va relaxa în al doilea sfert, a spus președintele din China Matt Tsien într-o postare al contului oficial al GM pe WeChat.

GM speră ca vânzările de autovehicule din China să raporteze o creștere în a doua jumătate a anului în curs, potrivit acestuia.