Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în 2 schimburi.
Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producție a fost întreruptă au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajații în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care țin de igienizare și securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor.
Producţia de maşini în uzina de Vehicule Dacia de la Mioveni va fi reluată la începutul lunii mai. După Paşti, se reia activitatea în Uzina Mecanică şi Şasiuri (21 aprilie).
Joi, sindicaliştii din uzinele Dacia de la Mioveni şi reprezentanţii patronatului au semnat un acord privind reluarea activităţii în fabrică.
Potrivit reprezentanţilor angajaţilor, oamenii se pot întoarce la muncă doar în condiţii de siguranţă, aşa că s-a stabilit ca întreaga activitate de producţie de maşini să fie reluată începând cu data de 4 mai.
„Noi am analizat ce se întâmplă în România. Am văzut cam cum se prevede problema pandemiei şi am dat răgaz angajatorului nostru, Dacia, să facă toate condiţiile pentru a relua în condiţii de securitate activitatea pentru toţi salariaţii”, a declarat Nicolae Paveslescu, liderul sindicatul Dacia, citat de Mediafax.
Potrivit reprezentanţilor sindicatului din fabrica Dacia, a doua zi după Paşte, 250 de oameni din cei peste 4.000 de salariaţi din Uzina Mecanică şi Şasiuri vor începe producţia de motoare şi cutii de viteză.
Tot atunci, alţi 190 de oameni vor începe să lucreze în departamentul „presaj”, unde se produce o parte din piesele folosite la fabricarea autoturismelor.
Pavelescu spune că cei 440 de angajaţi care vor începe lucrul mai devreme vor veni la serviciu pe bază de voluntariat, iar angajaţii din categoria de risc, predispuşi îmbolnăvirii cu COVID-19, vor sta acasă.
„Fabricaţia de automobile se reia în data de 4 mai. În schimb, la uzina de mecanică, a doua zi după Paşti, vor începe lucrul 250 de oameni, într-o singură echipă. În zona de vehicule, va lucra <presajul> cu 190 de oameni, în două echipe. Lucrul se face pe bază de voluntariat şi vom avea în vedere ca oamenii care sunt expuşi, adică, cei cu boli cornice, boli profesionale, să fie evitaţi, chiar dacă vor dori să lucreze voluntar”, a spus liderul de sindicatul Dacia.
Personal aș alege COVID decât a muri de foame sau a muri cu demență senilă.
Chiar mi se pare cumva mai inteligent ceea ce au făcut în Japonia. Dar, pe de altă parte, cultura japoneză nici nu se compară cu cea a românilor, ceea ce îi face să nu iasă din casă dacă nu este neapărat nevoie și de aceea nu li se cere să facă declarație pe proprie răspundere când ies din casă.
Dealtfel, după cum spunea acel medic militar, sunt sigur că și la noi va fi ca la război - cum a fost și în Italia -, adică să aleagă pe cine pune la ventilație mecanică și pe cine lasă să se stingă pentru că nu au suficiente aparate.
Că altfel nu înțeleg ce-i determină pe cei de la DACIA să reia producția începând cu acea dată?
Au ei informații mai bune decât onor conducerea țării, cea care susține că ce-i mai greu abia acum urmează?
Ai vazut stirea de pe digi cu baiatu' ala cu frigiderul gol? Daca nu, caut-o.
Lor nu le asigura nimeni salariile.
Cel puțin @senteced și @VMuntean au avut o explicație cu o anume logică, cu care nu sunt neapărat de acord având în vedere că DACIA a fost printre primele firme care și-a închis complet activitatea de teama SARS-Cov2. Și se poate avea un dialog pe această temă, având în vedere ca din cauza drobului de sare s-a întâmplat ceea ce s-a întamplat până acum cu economia, atât a noastră cât și cea mondială.
Însă, luminăția ta, în afară de miștocăreală de 2 bani de tip usl, nu cred că mai e capabilă de ceva.
Evaluările acestui institut au fost substanțial revizuite în jos repetat în cazul SUA (de la un număr probabil de decese de peste 2 milioane la unul de 60 de mii), probabil pentru că tiparul de transmitere în SUA a diferit de Italia și, inevitabil, de fanteziile propagandei chineze și pentru că SUA s-au mobilizat ceva mai lent, dar cînd au făcut-o au au făcut-o în forță (astfel încît este puțin probabil să mai ajungă în situația Italiei, unde capacitatea de îngrijire a fost mult depășită).
În cazul României, este posibil ca datele existente aici (https://covid19.healthdata.org/romania) să fie totuși hiperoptimiste dacă autoritățile române au ascuns prea multe decese sub preș și dacă testările, insuficiente, nu corespund tiparului din alte țări.
În orice caz, cum au scris și alții, de la un moment dat încolo, oprirea activităților economice riscă să omoare acum sau în următorii cîțiva ani mai mult decît epidemia și, de asemenea, să provoace suferințe și sechele pe termen mai lung decît virusul comuniștilor chinezi.
Tocmai pentru că datele sînt încă mult insuficiente, nimeni nu poate indica o variantă certă, nu poate spune cu siguranță care riscuri sînt mai grave. Prin urmare, fiecare trebuie să își facă socotelile sale folosindu-și propriul discernămînt, puținele date pe care autoritățile se îndură să ni le comunice și informațiile pe care le găsim singuri din surse pe care le considerăm de încredere. Așa a procedat probabil managementul de la Dacia, așa sper că a procedat și sindicatul și așa ar fi înțelept să procedeze și fiecare dintre salariații rechemați la muncă.
In lipsa legii, orice nu e interzis e permis.
Bravo Dacia, e un semnal de bun simt din parte celui mai mare exportator al Romaniei.
Poate le spune cineva guvernantilor care stau mai mult pe la televiziuni CA TOT ACOLO AJUNGEM indiferent de filmul in care joaca ei acum.
Si mai e ceva. Sigur sigur, cu masti si manusi vom merge si la vot.
Sa sanctionam prostia si incompetenta.
Pentru ca oamenii știe să se protejeze au nevoie să înțeleagă - în linii mari, ca nespecialiști - unde anume este riscul, care sînt consecințele, ce și cît le poate reduce. Dacă nu înțeleg, se vor proteja de legi și de amenzile și bătăile jandarmilor în loc să se protejeze pe ei și pe cei din jurul lor de îmbolnăvire.
Sînt mulți care încearcă să suplinească acest lucru în spațiul privat, de la Hotnews la geo-spatial.org și numeroși alții. Totuși, rolul acelui anonim Grup de Comunicare Strategică este tocmai ca informațiile publice să vină dintr-o sursă unică și de încredere și să ajungă la cît mai mulți, mai ales la cei care nu intră pe internet și la cei care nu citesc în engleză (franceză sau în altă limbă în care există surse oficiale care informează pe larg).
Fără o comunicare eficientă care să penetreze credibil peste tot în societate, epidemia nu poate fi încetinită pe termen lung și spitalele vor ajunge mai devreme sau mai tîrziu să fie depășite unul după altul, cu consecințe tragice.
Da, PNL -ul a avut o bafta extraordinara sa ii cada in cap porcaria asta. Chiar si fara criza parlamentul PSD-ist ar fi sabotatat guvernarea cu motoarele la maxim.
Dar scorul din 2016 nu se repeta. Fiindca acum exista a 3 varianta care lipsea in 2016.
asta e mediul privat, adica noi cei care mai si muncim
daca carantina se mai duce pana prin luna iunie.. vom muri cu toti de foame
@bilbofil, autoritatile nu au ce sa comunice pentru ca acest virus nu a fost inca descifrat, se fac studii si informatiile culese sunt atat de diverse ca nu s-a gasit inca un algoritm de manifestare si/sau de tratament.
Nu se intelege cum este posibil ca 50% dintre persoane sa fie asimtomatice si sa raspandeasca virusul fara sa stie...
firmele mari sunt inchise. nu vor se le prinda recesiunea ca in 2008 cu stocuri de un an.