Uzina Ford Craiova nu mai prelungește o parte dintre contractele încheiate pe perioadă determinată, scrie publicația Jurnal de Craiova. Pentru 213 persoane cu contract pe perioada determinată, nu se vor mai prelungi contractele, din totalul de 670 de oameni cu astfel de contracte. Compania are peste 6.000 de angajați la Craiova, o parte sunt încă în șomaj tehnic și uzina lucrează în două schimburi.

In uzina Ford CraiovaFoto: Ford

Într-o notă internă, conducerea Ford Craiova a transmis angajaților că unele contracte cu perioadă determinată nu se mai prelungesc, fiind vorba despre o treime. La multe uzine auto activitatea nu a revenit la nivelul dinaintea crizei fiindcă cererea din piață este mai mică.

Publicația LifeNews.ro scrie că în urma acestor informații neoficiale apărute în presa locală din județul Dolj, care evidențiau disponibilizări în cadrul uzinei de la Craiova, Ford România a dat publicității un scurt comunicat în care menționează că firma „revizuiește constant nevoile de angajare pe baza cererii pieței și a eficienței procesului de producție. Având în vedere situația actuală a industriei in care operăm, confirmăm faptul că o parte dintre contractele individuale de muncă pe perioadă determinată ale unor angajați de la fabrica Ford de la Craiova nu vor fi prelungite”.

Ford a produs la Craiova 62.000 de mașini în cinci luni. Compania a avut producția oprită peste 40 de zile și anunțase pe 4 mai, la reluare, că va dura câteva luni până când se va ajunge la producția dinaintea crizei.

Compania a produs și peste 30.000 de viziere, mare parte fiind donate.