Cei mai optimiști credeau că Volkswagen va alege România pentru o nouă uzină auto, germanii au ales Turcia și apoi au părut că se vor răzgândi și venise rândul bulgarilor să spere. Ei bine, acum VW a renunțat la ideea de a construi o uzină în Turcia fiindcă deja uzinele sale produc sub capacitate și criza coronavirusului nu pare să fie aproape de sfârșit.

Volkswagen PassatFoto: Volkswagen

Publicația Automotive News scrie că nu va mai exista nicio uzină în orașul turc Manisa care din 2022 ar fi trebuit să producă mașini Skoda și VW. Motivele sunt legate de criza Covid și de faptul că a scăzut cererea, multe uzine deja produc puțin, piața nu pare să-și revină și nici Turcia nu o duce prea bine.

Volkswagen decisese că va deschide o uzină în această parte a Europei într-o perioadă când economiile din regiune mergeau bine. Acum, lucrurile nu mai arată promițător.

Noile generații de Passat și Superb vor fi construite la uzina din Bratislava și pentru asta se vor face permutări de producție în Germania, unde VW va ”trage tare” pe productia de electrice.

Volkswagen anunțase la mijloc de septembrie 2019 că suspendă decizia de a construi uzina în Turcia, pe fondul criticilor internaționale la adresa armatei turce și a ofensivei acesteia. Apoi, surse din VW au spus că nu există alternativă la uzina din Turcia, semnul fiind că bulgarii sau românii nu au de ce să se bucure.