Producătorul de vehicule electrice de ultimă generație Tesla a devenit miercuri cea mai scumpă companie automobilistică globală de pe piața de valori, depășind Toyota, chiar dacă compania Elon Musk vinde cu mult mai puține mașini decât concurentul său japonez, potrivit AFP.

Tesla Model 3Foto: Tesla Motors

Potrivit agenției Bloomberg, valoarea pieței Tesla a depășit 207 miliarde de dolari în New York, depășind cotarea de 201,9 miliarde de dolari a Toyota.

Prin urmare, a durat aproximativ 5 luni pentru a-și dubla capitalizarea de piață, care a ajuns la 100 de miliarde la 22 ianuarie.

Și parcă pentru a marca mai bine ascensiunea meteorică a Tesla, producătorii auto tradiționali americani, General Motors și Fiat Chrysler au lansat miercuri cifrele de vânzări pentru al doilea trimestru: în mod surprinzător, o scădere de peste o treime în Statele Unite, unde cumpărătorii au rămas izolați în casele lor o mare parte a timpului, în încercarea de a stopa pandemia Covid-19.

Compania fondată de Elon Musk, care trebuie să-și publice și cifrele de vânzări săptămâna aceasta, a cunoscut o creștere meteorică, iar grupul intenționează să livreze mai mult de jumătate de milion de mașini în 2020, în ciuda pandemiei.