Acțiunile Kia Motors au crescut cu 14% după ce presa din Coreea de Sud a anunțat că Apple va investi 3,6 miliarde dolari la compania asiatică pentru dezvoltarea mașinii electrice a Apple. Se pare că mașina va fi construită la singura uzină Kia din SUA și ținta de început va fi 100.000 de mașini/an, scrie Bloomberg care citează publicația DongA Ilbo.

Logo AppleFoto: Xi Zhang | Dreamstime.com

Presa scrie că pe 17 februarie se va semna înțelegerea între cele două companii și că producția de serie ar trebui să înceapă în 2024, deși trebuie spus că relatări din urmă cu 2-3 săptămâni indicau o țintă mai fezabilă anii 2027 sau 2028.

Kia are din 2009 o uzină în West Point, Georgia și sunt produse modelele Telluride, Sorento și Optima. Capacitatea anuală este de 340.000 de mașini și investițiile au fost de 1,1 miliarde dolari.

O parte dintre directorii de la Hyundai - Kia se opun ideii de a construi o mașină care să fie vândută sub sigla Apple, iar discuțiile sunt departe de finalizare, spuneau la final de ianuarie surse citate de Reuters. Hyundai - Kia a mai discutat cu Apple și în 2018, dar nimic nu s-a concretizat.

Oficiali de la compania asiatică spuneau că brand-ul Hyundai ar putea avea de pierdut fiindcă Apple va vrea să decidă aproape total și Hyundai va ajunge să fie pe planul doi.