Salonul auto de la Tokyo, care ar fi trebuit să se țină în a doua parte a lui octombrie, a fost amânat după ce numărul de cazuri de Covid a crescut mult în capitala japoneză. Este prima oară când salonul este amânat în istoria sa de 67 de ani. Show-ul auto se ține o dată la doi ani, dar organizatorii spun că vor să-l țină cu public, nu online. Japonia va găzdui JO de vară peste trei luni, dar tot mai multe voci spun că este o nebunie că un eveniment atât de mare se va organiza într-o țară unde pandemia este tot mai prezentă.

Salonul Auto de la TokyoFoto: Hiro1775, Dreamstime.com

Akio Toyoda șef al Toyota, dar și al asociației constructorilor auto japonezi, spune că s-a ajuns la concluzia că salonul nu s-ar fi putut ține în condiții bune de siguranță sanitară, astfel că va fi organizat în 2022 sau 2023 când va fi rebranduit în ”show al mobilității”, pentru a reflecta schimbările care s-au întâmplat în industrie.

Salonul s-a ținut ultima oară în octombrie 2019 și ar fi trebuit să fie organizat între 20 și 31 octombrie în acest an. Marea problemă este că numărul de cazuri de Covid a crescut puternic în ultimele săptămâni în regiunile Tokyo și Osaka, iar îngrijorarea este cu atât mai mare, cu cât Japonia va găzdui Jocurile Olimpice de Vară.

Organizatorii spun că nu vor să țină o ediție online, fiindcă vor ca oamenii să vadă vehiculele, mai ales că la salon erau expuse de la mini-mașinile japoneze, așa-numitele ”kei cars”, până la vehicule comerciale mari.

Japonezii spun că preferă să țină salonul doar când vor putea să vină și vizitatori din rândul publicului larg, mai ales că acum doi ani au fost 1,3 milioane de vizitatori.

Sursa: Autocar UK