Jaguar Land Rover a anunțat marți că lucrează la un prototip al unui automobil electric cu celule de combustibil pe hidrogen, urmând să înceapă testarea conceptului mai târziu în cursul acestui an, relatează CNBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vehiculul va fi inspirat din ultima versiune a vehiculului Land Rover Defender care face parte din tentativele mai ample ale companiei de a-și atinge obiectivul de emisii zero până în 2036.

Testările se vor învârti în jurul unor parametri precum consumul de carburant și capabilitățile off-road.

Compania a descris într-un comunicat de presă bateriile pe hidrogen ca fiind „complementare bateriilor electrice...în călătoria către emisii nete zero”.

Comunicatul afirmă de asemenea că această tehnologie „este ideală pentru vehiculele mai mari pe distanțe lungi sau pentru cele care operează în medii reci sau fierbinți”.

„Știm că hidrogenul are un rol de jucat în viitorul mix de mașini puternice în întreaga industrie, alături de vehiculele pe baterii electrice”, a afirmat Ralph Clague, directorul departamentului de cercetări privind celulele de combustibil și hidrogen din cadrul Jaguar Land Rover.

JLR nu este primul producător auto care analizează vehiculele alimentate cu hidrogen, alte companii precum Toyota și Tesla sondând la rândul lor piața.