Volocopter, companie care lucrează de mai mulți ani la diverse vehicule zburătoare electrice, a făcut pe aeroportul Le Bourget de lângă Paris un test cu un prototip de taxi aerian care a zburat trei minute. Compania vrea să lanseze servicii comerciale până la JO de vară din 2024 care se vor ține la Paris.

Taxiul aerian VolocopterFoto: volocopter.com

Micul taxi aerian seamănă cu un elicopter, a zburat la 30 de metri de sol, pe o distanță totală de 500 de metri și fără vreun om în cabină. Planul este ca această mică aeronavă cu motor electric să transporte doi oameni, dintre care unul va fi un pilot, pentru siguranță.

Pe termen mediu și lung planul este ca aeronava să transporte doi pasageri în mod autonom, așadar fără să fie nevoie ca vreunul să știe să piloteze. Pentru asta însă, Volocopter va trebui să convingă autoritățile de reglementare că acest aparat este 100% sigur.

Volocopter lucrează și la o dronă mai mică de transport de marfă, dar și la o aeronavă capabilă să transporte patru pasageri, la viteze de maxim 180 km/h și pe distanțe de maxim 100 km.

Florian Reuter, șeful companiei, spune că piața mobilității urbane este gigantică și va ajunge la 10.000 de miliarde dolari pe an.

Volocopter a primit în martie o rundă de finanțare de 200 milioane euro.