Panasonic Corp și-a vândut participația la Tesla Motors pentru 400 miliarde yeni (3,6 miliarde dolari), a anunțat compania niponă. Panasonic este cel mai vechi partener industrial al Tesla, a furnizat baterii pentru mașinile electrice încă din primii ani ai Tesla și cele două companii au construit împreună o mega-uzină (gigafactory) în SUA. Panasonic va continua să furnizeze diverse componente esențiale pentru Tesla.

PanasonicFoto: Michael Vi, Dreamstime.com

Panasonic a cumpărat acțiuni la Tesla în 2010, când compania lui Elon Musk nu avea profit, dar date fiind creșterile din ultimul an, valoarea acțiunilor este de 30 de ori mai mare decât în 2010.

Panasonic și Tesla au de mai bine de un deceniu o relație industrială strânsă, dar uneori au existat tensiuni și directorii și-au aruncat public vorbe dure. Chiar și așa, relația dintre cele două companii este consistentă, Panasonic fiind printre cei mai importanți furnizori de componente pentru compania lui Elon Musk.

Tesla lucrează împreună cu Panasonic și pentru viitoarele baterii care se vor regăsi pe mașini, mult mai performante și mai ales cu autonomie mai mare.

Surse: Reuters, Forbes