Rivian Automotive, startupul de vehicule electrice susţinut de Amazon.com, discută cu miniştrii britanici despre posibila construire a unei fabrici în Regatul Unit, proiect care ar putea include un sprijin substanţial din partea statului, a relatat sâmbătă Sky News, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Masina electrica intr-o fabrica RivianFoto: Brian Cassella / Zuma Press / Profimedia

Compania, care este susţinută şi de Ford Motor, negociază de mai multe săptămâni cu guvernul britanic despre construirea unei fabrici lângă Bristol.

Discuţiile nu sunt încă într-un stadiu avansat, dar orice decizie de investiţie ar fi probabil în valoare de peste 1 miliard de lire sterline (1,39 miliarde de dolari), potrivit Sky News, care citează surse.

Departamentul pentru afaceri, energie şi strategie industrială (BEIS) a refuzat să comenteze despre ”investiţiile individuale”.

Într-o declaraţie trimisă prin e-mail către Reuters, BEIS a spus: ”În timp ce lucrăm să atragem investiţii interne în Marea Britanie pentru a accelera creşterea noilor industrii, nu putem comenta speculaţiile cu privire la investiţiile individuale”.

Rivian, considerată ca o potenţială rivală a Tesla, a declarat luna aceasta că se aşteaptă să înceapă primele livrări ale camionetelor sale R1T în septembrie şi ale SUV-ului R1S în toamnă.