Cu siguranță printre cele mai cunoscute branduri producătoare de anvelope sunt Michelin și Goodyear. Însă ce nu știu mulți este faptul că aceste branduri produc și anvelope ieftine sub un alt nume, pe care mulți nu îl asociază cu celebrele branduri. Pentru cei ce au un buget mai mic sau conduc foarte mult și trebuie să schimbe des anvelopele, aceste branduri de anvelope ieftine ar putea fi alegerea ideală. Iată care sunt mărcile ieftine ale marilor producători de anvelope.

Care sunt mărcile ce aparțin marilor producători de anvelope?Foto: eMAG

Michelin

Compania franceză este poate una dintre cele mai amintite de cumpărători atunci când vine vorba de schimbarea anvelopelor, fiind și una dintre mărcile a căror calitate este cel mai puțin pusă la îndoială, păstrând și un preț mediu mai mare decât cel al altor anvelope de piață. Michelin are principalele sale facilități în Clermont-Ferrand (Franța), și este producătorul unor mărci de renume mondial precum BF Goodrich și Tigar.

BF Goodrich este o companie nativă din Statele Unite, care a fost achiziționată în 1990 de Michelin, o companie care de atunci controlează procesul de producție al acestor anvelope. BF Goodrich este o marcă cunoscută pentru că a fost precursorul anvelopelor radiale și pentru că a făcut parte din echipa auto la diferite evenimente competitive care confirmă calitatea sa bună.

Compania de anvelope Tigar este de origine sârbă și a fost situată în orașul Pirot încă de la înființarea sa în 1935. Tigar a fost achiziționată în 2007 de Michelin. În 2012, Michelin a investit aproximativ 170 de milioane de euro în noi linii de producție pentru Tigar, crescând astfel numărul de angajați cu 700 într-o perioadă de 5 ani.

Goodyear

Practic, toată lumea știe ce este Goodyear și ce face. Această firmă americană a fost înființată în 1898 în Akron, Ohio, remarcându-se de atunci ca una dintre mărcile de anvelope cu cea mai înaltă calitate și cele mai populare în rândul cumpărătorilor. Compania și-a redeschis principalul centru de operațiuni din Ohio în 2013 și este, alături de alte companii din diferite sectoare economice, una dintre cele mai amintite de americani.

De origine americană, Kelly-Springfield Tire Company a fost fondată în 1894 și ulterior achiziționată de Goodyear în 1935. În prezent, Kelly este al doilea cel mai important brand de anvelope din acest conglomerat.

Compania de avelope Debica este lider pe piața poloneză a producătorilor de anvelope. Din 1995, Goodyear a devenit investitorul strategic al Debica, iar fabrica lor produce anvelope pentru mai multe mărci ale Goodyear. Dacă căutați anvelope ieftine, Debica este o soluție foarte bună.

Dunlop este un alt brand care apraține de Goodyear. Este una dintre cele mai emblematice și recunoscute mărci de anvelope din lume, cu o istorie neîntreruptă de peste 130 de ani, pionieri în siguranța și performanța vehiculelor.

Sava este unul dintre cei mai mari și mai de succes producători de anvelope din Europa Centrală, oferind o gamă largă de anvelope pentru autoturisme, SUV, camioane ușoare și camioane. Anvelopele Sava sunt fabricate în diferite fabrici din Europa.

Continental

Există o duzină de filiale care operează cu succes sub acoperișul Continental AG cu sediul în Hanovra, Germania. Aceste companii produc anvelope pentru aproape orice vehicul la care vă puteți gândi – de la motociclete până la vehicule agricole și de construcții la scară largă.

Viking este un brand al Continental AG dezvoltat în Germania și fabricat în Europa. Calitate constantă cu peste 80 de ani de experiență ca producător european de anvelope și dezvoltarea continuă a produselor în centre de dezvoltare de ultimă generație, Viking reprezintă tehnologia de ultimă oră. Pentru cei care au un buget stabilit și vor să cumpere anvelope ieftine, Viking sunt o opțiune bună.

Barum este alegerea potrivită pentru cei ce au nevoie să se bazeze pe vehiculul lor. Sunt o sinteză reușită între versatilitate și robustețe, la un preț foarte bun. Barum este unul dintre cei mai de succes producători de anvelope din Europa Centrală, și au și opțiuni excelente de anvelope ieftine.