​Tesla Motors este încă departe de capacitatea maximă de producție la noua sa uzină de lângă Berlin, dar este în timpul unei etape de creștere puternică a producției, scopul fiind ca numărul de mașini produse săptămânal la început de 2023 să fie de cinci ori peste cât a produs în lunile de vară, scrie publicația germană Automobilwoche.

Fabrica Tesla din GermaniaFoto: Mariohagen, Dreamstime.com

Tesla a produs în medie 1.000 de mașini Model Y la uzina de lângă Berlin și vrea să ajungă la 5.000 de mașini/săptămână în primele luni din 2023, scrie agenția germană de presă DPA, citată de Automotive News.

Obiectivul este o producție de 10.000 mașini/săptămână, adică 500.000/an, ca parte a planului de a ajunge la o producție anuală de 2 milioane de unități Tesla, incluzând și uzinele din SUA și China.

Producția de serie lângă Berlin a început în martie, după mai multe amânări cauzate de faptul că Tesla NU a obținut toate autorizațiile de mediu necesare. Tesla vrea să construiască și o fabrică de baterii.

Compania s-a angajat să scadă mult cantitatea de apă folosită în medie pentru construcția fiecărui vehicul, scopul fiind să ajungă la o valoare cu 40% mai mică decât cea de la nivelul mediei industriei auto.

Promisiunile vin în contextul în care compania este criticată de multe organizații de mediu pe motiv că ar folosi cantități mari de apă, iar comunitățile locale ar putea avea de suferit din cauza acelui consum foarte ridicat. Sunt temeri că uzina ar putea afecta alimentarea cu apă în regiune.

Investițiile în prima mega-uzină europeană a Tesla au totalizat 5 miliarde dolari.

Pentru Tesla Motors a fost complicată obținerea autorizațiilor și nu a fost ușoară nici conformarea cu legislația germană care este severă în multe domenii. Spre exemplu, o problemă a fost legată de substanțele chimice rezultate din procesul de producție și de gestionarea apelor reziduale.

Sursă foto: Dreamstime.com