Proiect uriaș: 40 milioane Euro de la BEI pentru 10.500 stații de încărcare Eldrive, parte a unui proiect de extindere în Europa de Est, a anunțat Eldrive, într-un comunicat de presă. Concret, această investiție majoră în infrastructura de încărcare pentru mașini electrice cuprinde trei țări momentan: Bulgaria, România și Lituania, urmărindu-se expansiunea și în Letonia.

Volkswagen ID. Buzz la o statie EldriveFoto: Eldrive

„Banca Europeană de Investiții (BEI) anunță o finanțare de 40 milioane Euro pentru eMobility Internațional AD (care funcționează sub brandul Eldrive), pentru instalarea a peste 10.500 de stații de încărcare pentru mașini electrice în rețeaua Eldrive, care cuprinde momentan trei piețe, Bulgaria, România și Lituania, urmărinduse expansiunea și în Letonia”, se arată într-un comunicat de presă al Eldrive.

Finanțarea BEI este parte dintr-un pachet de investiții mai extins. El este în valoare de peste 170 milioane Euro și servește dezvoltării rețelei Eldrive.

Transport terestru mai „verde”

Scopul acestei colaborări este acela de a accelera dezvoltarea electrificării transportului terestru în Europa, prin existența infrastructurii pentru autovehicule electrice, cu stații de încărcare ușor accesibile.

Proiectul vine în sprijinul mai multor politici UE și contribuie la obiectivele de reducere a amprentei de carbon. Mai exact, ajută la îndeplinirea „Green Deal”. Prin acesta se urmărește atingerea unui număr de un milion de stații de încărcare publice pentru vehicule electrice până în 2025.

Totodată, acest proiect își aduce aportul la îndeplinirea obiectivului pentru Strategia de Sustenabilitate și Mobilitate, de a avea un milion de stații de încărcare publice până în 2025 și trei milioane până în 2030.

Despre Eldrive și BEI

Eldrive este unul dintre principalii operatori în Bulgaria, România și Lituania, având o infrastructură de stații de încărcare pentru autovehicule electrice aflată în continuă expansiune. Eldrive are în funcțiune mai mult de 800 de stații de încărcare. De asemenea, compania are și proiecte ambițioase pentru viitor.

Banca Europeană de Investiții (BEI) este instituția de creditare a UE.

BEI este cea mai mare instituție financiară multilaterală din lume. Este și unul din cei mai importanți finanțatori pentru proiecte legate de climă. Găsiți mai multe informații AICI.

eMobility Charging S.R.L. este societatea comercială care reprezintă eMobility International AD în România sub brandul Eldrive. Compania are obiectivul de a deveni cel mai important jucător pe piața locală de alimentare a autovehiculelor electrice. Cum? Prin instalarea stațiilor de încărcare DC și prin planul de a acoperi principalele orașe și șosele din România. Informații conexe sunt disponibile AICI.

Acest articol este disponibil și pe 0-100.ro