Prima uzină construită de constructorul auto italian Fiat, membru al grupului Stellantis, a fost inaugurată luni în Algeria, cu scopul de a servi drept „bază pentru o adevărată industrie auto locală”, potrivit ministrului algerian al Industriei, Ali Aoun, citat de AFP.

Linie de asamblare a unui Fiat PandaFoto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

„Având în vedere reputația constructorului italian Fiat, această marcă a fost aleasă pentru a fi prima fabricată local” în Algeria, a subliniat ministrul, la inaugurarea uzinei din Oran (vest), în prezența reprezentanților autorităților italiene și algeriene și a directorului general al Stellantis (Peugeot, Fiat, Opel, Chrysler etc.), Carlos Tavares.

Uzina de 40 de hectare va asambla mai multe modele din gama Fiat, inclusiv modelul 500 hibrid (benzină-electric), cu o capacitate de 50.000 de unități, care va fi majorată la 90.000 până în 2026, și va crea în cele din urmă 1.200 de locuri de muncă.

„Am finalizat o uzină într-un timp record, de doar un an”, a declarat directorul general al Stellantis, referindu-se la proiectul lansat în noiembrie 2022 cu o investiție inițială de 200 de milioane de euro.

Tavares a promis că va atinge o rată de producție locală de 35% pentru piesele auto până în 2026, „cu doi ani înainte de data stabilită de guvern pentru a ajunge la 30%”.

Pe același subiect: