După oprirea bruscă a programului Guvernului Germaniei de subvenţii pentru achiziţionarea de vehicule electrice (EV), Volkswagen a anunţat marţi că va plăti bonusul clienţilor care cumpără modelele complet electrice din gama ID, transmit agențiile Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

VolkswagenFoto: Artur Widak/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Oferta se aplică clienţilor privaţi din Germania care au comandat un vehicul electric eligibil din gama ID, înainte de 15 decembrie, a informat cel mai mare producător auto european. Vehiculele livrate şi înmatriculate în 2023 vor beneficia de subvenţia completă de până la 6.750 euro.

Maşinile înmatriculate în perioada ianuarie-martie 2024 vor beneficia de o subvenţie de 4.500 euro.

Ministerul german al Economiei anunţase că programul Germaniei se va încheia prematur luni, după ce s-au rambursat aproximativ zece miliarde de euro din 2016. Luni, câteva companii auto au informat că vor lua decizii similare cu a Volkswagen, inclusiv Stellantis, Mercedes-Benz şi Hyundai.

Industria auto din Germania şi-a extins gama de vehicule electrice după ce China şi SUA au depăşit producătorii auto germani pe acest segment care înregistrează o creştere rapidă.

Potrivit Autorităţii rutiere germane (KBA), la finele lunii aprilie, pe drumurile din Germania circulau aproximativ 1,2 milioane de vehicule complet electrice, cu mult sub obiectivul de 15 milioane de vehicule fixat pentru 2030.

Preţurile ridicate, autonomia limitată şi lipsa de staţii de încărcare, în special în zonele rurale, sunt considerate principalele motive pentru care vânzările de vehicule electrice înregistrează întârzieri.