​Hyundai se adaugă listei de producătorii auto care vor să lanseze în Europa mașini electrice mici de oraș care să coste de la 20.000 de euro. Modelul este bazat pe arhitectura utilizată și de modelul i10 și ar putea ajunge la clienți în ultimele luni din 2024.

Logo HyundaiFoto: Tktktk, Dreamstime.com

Modelul electric pe care Hyundai îl va aduce în Europa va fi bazat pe Casper, o mașină micuță, de sub 3,6 metri, pe care compania o vinde în Coreea de Sud cu motor pe benzină, de 1.0 litri.

Presa scrie că versiunea pentru Europa va fi cu 20-25 cm mai lungă decât Casper-ul din Coreea de Sud și va avea o variantă cu preț de pornire de 20.000 de euro. Autonomia variantei de pornire va fi de peste 200 km.

Publicația Chosun Daily a scris că producția versiunii electrice va începe în iulie, modelul va fi prezentat în Europa în trimestrul al treilea și va ajunge la clienți spre final de 2024. Mașina va fi produsă în Coreea de Sud, la fabrica din Gwangju, și exportată apoi în Europa.

Cea mai puțină scumpă mașină electrică a Hyundai în Europa este SUV-ul Kona, care costă 36.000 de euro. Compania vrea neapărat să intre și în segmente mai mici unde poate vinde în volume mai mari, iar directori ai Hyundai au declarat de mai multe ori că vor să aducă în Europa mașini electrice la prețuri accesibile (20-25.000 euro).

Sursa Automotive News

Sursa foto Dreamstime.com