​Ford Otosan a prezentat versiunea facelift a modelului Puma fabricat la Craiova, cele mai multe noutăți fiind la interior, unde este mai multă tehnologie. Ford a anunțat că varianta electrică de Puma, care va fi produsă din acest an la Craiova, se va numi Puma Gen-E.

Ford Puma faceliftFoto: Ford

Puma a fost în ultimii doi ani cel mai bine vândut model Ford în Europa.

Ford Puma primește un facelift care se face simțit mai ales la interior, unde sunt două ecrane de mari dimensiuni.

Iată ce spune Ford

„Două ecrane de dimensiuni generoase păstrează ridicat nivelul de informație pentru șoferi și permit controlul facil asupra tuturor sistemelor. Instrumentarul de bord digital de 12,8 inchi poate fi personalizat pentru a afișa informațiile pe care fiecare șofer le consideră utile, în timp ce ecranul tactil central de înaltă rezoluție, de 12,0 inchi, facilitează vizualizarea și controlul hărților, sistemului multimedia și a funcțiilor precum climatizarea și încălzirea scaunelor.

Noul sistem multimedia SYNC 4 6 are o putere de calcul de două ori mai mare decât versiunea anterioară și se adaptează pentru a facilita accesul la funcțiile utilizate cel mai mult de șoferi. Recunoașterea vocală înțelege limbajul natural, iar telefoanele inteligente pot fi conectate wireless cu ușurință folosind Apple CarPlay și Android Auto 7, dar și reîncărcate wireless”.

Compania a anunțat și cum se va numi versiunea electrică, ce va fi produsă începând cu a doua parte din 2024. „Ford anunță astăzi că Puma Gen-E, complet electrică, va fi prezentată în cursul acestui an – fiind prima Puma care permite conducerea cu emisii zero”.

Așadar, crossover-ul compact Puma va avea o versiune electrică ce va fi produsă la uzina Ford Otosan de la Craiova, iar presa internațională a scris că autonomia va fi, probabil, în jur de 350 km. S-a speculat că prețul va fi undeva în jurul a 40.000 de euro pentru Ford Puma Gen-E.