​Renault a anunțat că va lansa un SUV compact de familie care se va numi Symbioz și va fi prezentat la primăvară. Modelul va dispune de motor E-Tech full hybrid 145, iar mașina este mai mică decât Arkana și Austral, dar mai mare decât Captur.

Silueta noului model RenaultFoto: Renault

„Symbioz reprezintă noul design al mărcii. Noul SUV este cel mai compact hibrid Renault din segmentul C, având o lungime de doar 4,41 m”, spun francezii.

Spre comparație, SUV-ul Austral are 4,51 metri lungime, iar SUV-ul Arkana, 4,56 metri lungime. Modelul Captur are 4,23 metri lungime.

Presa franceză scrie că modelul va fi prezentat în aprilie și lansat pe piață la toamnă. Renault a prezentat în 2017 un concept-car cu numele Symbioz.

Symbioz va avea noua generație de plafon panoramic cu tehnologii ce permit opacizarea. Mașina va avea sub 1.500 kg greutate și va dispune de motorul E-Tech full hybrid de 145 CP.

Ce înseamnă Symbioz? „Symbioz sună ca termenul „symbiose” din limba franceză, ce derivă la rândul lui din cuvântul „symbiosis” din greaca veche, care înseamnă „a trăi împreună”, o valoare adânc înrădăcinată în ADN-ul Renault și exprimată prin conceptul „voitures à vivre”. Este un cuvânt care este similar în multe limbi: „symbiosis” în engleză, „simbiose” în spaniolă și „simbiosi” în italiană, ceea ce face ca numele Symbioz să fie ușor de înțeles de către un public larg”, spun oficialii Renault.