Grupul german Continental AG, cu o prezență puternică și în România, își va reduce efectivele pe plan mondial cu 7.150 de persoane, ceea ce înseamnă aproape 4% din total, scrie Bloomberg. Continental AG este unul dintre cei mai mari producători de componente auto.

Un sediu al ContinentalFoto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Schimbările sunt făcute pentru a crește eficiența business-ului, în contextul în care trecerea către mașina electrică este complexă, la fel și trecerea către vehiculele tot mai digitalizate.

Vor fi eliminate 5.400 de posturi administrative și 1.750 în cercetare-dezvoltare. Aproximativ 4 din 10 eliminări vor viza job-uri din Germania.

Sunt în plan și fuziuni între unele sit-uri Continental AG din Germania, inclusiv pe partea de cercetare-dezvoltare, unde sunt prognozate scăderi de cheltuieli.

Se analizează și posibile parteneriate, crearea de companii mixte sau vânzări pentru unele segmente ale diviziei auto.

Continental AG anunța în 2023 că are ca obiectiv să facă anual, începând cu 2025, economii de 400 milioane euro și lăsa de înțeles că s-ar putea renunța la câteva mii de oameni. Șeful grupului spunea atunci că ar fi „pregătit pentru orice pentru a repara divizia auto”.

Sursa foto:

Dreamstime.com