​BMW Group şi NTT DATA Romania au semnat un acord pentru înfiinţarea unui joint-venture la Cluj, fiind primul pas pentru crearea unui centru de dezvoltare a soluțiilor de IT pentru business. Colaborarea va porni cu 120 de specialiști software, anunță BMW.

Logo BMWFoto: Servickuz, Dreamstime.com

„Se preconizează că joint-venture-ul va angaja aproximativ 250 de dezvoltatori de software până la sfârşitul anului 2024 şi intenţionează să crească la câteva mii de angajaţi până în 2027”, spun cei de la BMW.

Accentul va fi pe dezvoltarea şi implementarea soluţiilor IT pentru regiunea europeană.

Centrul va dezvolta pentru BMW proiecte şi soluții IT ce vor fi utilizate în producţie, dezvoltare, resurse umane, vânzări şi servicii financiare.

Contractul de joint-venture este supus revizuirii şi aprobării de către autorităţile relevante.

Conform datelor Ministerului Finanțelor, NTT DATA Romania a avut în 2022 o cifră de afaceri de 471 milioane lei, iar numărul mediu de angajați era de 1.100.

BMW Group şi NTT DATA colaborează pe plan mondial într-o gamă largă de proiecte de peste 30 de ani. NTT DATA este furnizor de servicii și soluții software. Grupul are sediul în Japonia, iar pe plan mondial numărul de angajați este de aproape 200.000.

Sursa foto: Dreamstime.com