Chery Auto, o companie chineză care vinde mașini în câteva țări europene, este aproape de a parafa o înțelegere prin care va putea să construiască mașini la o uzină de la Barcelona, fabrică închisă de Nissan în 2021.

Masini CheryFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Oamenii de la Chery Auto discută cu reprezentanți ai guvernului regional din Catalonia, iar oficialii catalani se vor duce să poarte negocieri și în China.

Spania are un program pe fonduri europene post-pandemie prin care își propune să atragă mai multe companii străine, în vederea creării de locuri de muncă, prin deschiderea unor uzine de mașini electrice. Cei mai dornici pentru astfel de investiții sunt chinezii.

Nissan a închis în 2021 uzina de la Barcelona, care avea 1.600 de angajați. Au preluat-o câteva companii care-și propuneau să dezvolte producția de mașini și de motociclete electrice.

În martie, controlul asupra sit-ului a fost preluat de o companie numită EV Motors, care participă acum la negocierile cu Chery Auto.

Chery s-a lansat în acest an pe piața din Spania, unde vând mașini și alte companii din China, brand-ul cu cele mai mari vânzări fiind MG.

BYD este compania auto chineză cu cele mai ambițioase planuri pentru Europa, urmând să fie deschisă o uzină în Ungaria.

Chery Auto a purtat discuții și în Italia, dar se pare că rezultatele nu au fost grozave.

Surse: Reuters, Automotive News