Reprezentantii Daimler AG discuta cu autoritatile romane posibilitatea ca Mercedes sa deschida o uzina in judetul Timis, scrie Reuters, care citeaza oficiali locali. "In doua-trei saptamani decizia privind amplasamentul din Timis va fi o certitudine", a declarat pentru Reuters prin telefon vicepresedintele CJ Timis, Marius Popovici.

Presa romana scrisese la inceputul anului ca Mercedes s-ar orienta catre judetul Cluj, unde si Nokia a deschis o fabrica anul acesta.

"Partenerii germani au purtat discutii la nivel inalt cu oficiali guvernamentali pentru construirea unei fabrici aici", a spus Popovici, care a adaugat ca fabrica s-ar putea face in nordul Timisoarei, aproape de granita cu Serbia si Ungaria, nu departe de locul unei viitoare autostrazi ce ar trebui sa lege Romania de Ungaria, mai noteaza Reuters.

Dieter Zetsche, CEO al Daimler, declarase luna aceasta ca decizia privind viitoarea fabrica din Europa de Est ar trebui sa fie luata in acest trimestru.

Daimler are o valoare de piata de circa 53 miliarde de euro si facilitati de productie in 17 tari.

Ieri, ministrul pentru IMM, Ovidiu Silaghi, declara ca Daimler pare sa fi ales judetul Timis pentru viitoarea fabrica.

"Cei de la Mercedes gasisera la Oradea, unde totul parea in regula. Pana la urma au constatat ca panza freatica de acolo este foarte subtire si asta i-ar fi impiedicat sa-si inceapa activitatea de productie. Din cate stiu, se pare ca s-au orientat catre Timisoara.", a spus ieri Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM, Comert si Turism.

Mercedes intentioneaza sa deschida o fabrica in aceasta parte a Europei, iar presa a scris in ultimele luni despre mai multe tari unde s-ar putea intampla acest lucru. S-a vorbit despre o posibila fabrica la Cluj, s-au avansat si locuri precum Campulung sau Cugir, iar apoi s-a spus despre o competitie intre Romania si Polonia. Ulterior, alte surse sustineau ca si alte tari au intrat in cursa, cum ar fi Serbia.