Reactiile cititorilor HotNews.ro dupa anuntarea preturilor Daciei Sandero au fost diverse. Pentru o parte dintre ei masina este cam scumpa si spun ca alte modele, precum Opel Astra Classic, Renault Clio sau Skoda Octavia ar fi de preferat. Unii comentatori sustin ca nici nu e nevoie de motorizari diesel, altii ii contrazic furibund. Sunt si voci care spun ca Sandero "e mai masina" decat modelele supermini si va fi iubita pentru ca e mai ieftina decat orice ofera concurenta si poate fi reparata "pe genunchi", in spatele blocului. Iata cateva pareri ale cititorilor, unele patimase, altele bine argumentate, toate dovedind ca lansarea Sandero intereseaza pe multi.

"Scumpa, nu merita, mai ales ca nu au lansat si versiunea pe motorina", crede Bogdan, iar Danu Barosanu ii da dreptate "Mai bine dau cu 30% mai mult pe o masina asiatica cu aceleasi dotari si aceleasi plastice"

Cristi spune ca Dacia nici nu ar mai trebui sa scoata diesel pentru ca pretul motorinei e mare, si masina e mai scumpa, iar dupa un timp diesel-ul incepe sa troncane. George Brad il contrazice si sustine ca o masina cu motorizare diesel moderna e la fel de fiabila ca una pe benzina, iar cuplul la turatii joase al dieselului o face mult mai agreabila in condus.

"Dacia Logan este ciurucul celor de la Renault, vaca lor de muls. Taranul de Romania fara pic de cultura auto sare la cel mai ieftin lucru de pe piata. Nu stie sa conduca, stie doar sa o bibileasca in fata blocului si o face praf in 70 000 km de taxi", crede vasile gheorghe. "Solenza a fost super. Cred ca Dacia vrea sa o inlocuiasca cu Sandero care cred ca va avea alta calitate totusi, de aici si diferenta de pret", a scris un allt cititor, GOGU, care adauga ca masina e ok si e superioara unor supermini-uri precum Toyota Aygo sau Citroen C1, fata de care "Sandero e mai masina".

Altii spun ca ar prefera un Opel Astra Classic sau un Renault Clio in locul Sandero, motivand ca acestea sunt mai sigure, mai moderne.

Pe de alta parte, crede adimfx, " Sandero e o Dacia, deci romanul comanda de dinainte sa mearga cu masina. Primele masini de drive-test vor fi disponibile la sfarsitul lunii acesteia sau inceputul lunii viitoare si comenzile se preiau de azi.... In aceste conditii poate Dacia mizeaza pe faptul ca o sa epuizeze stocurile inainte ca cineva sa mearga cu masina, de teama sa nu ramana cu marfa nevanduta", crede el. El adauga ca masina va fi iubita pentru ca e mai ieftina decat orice ofera concurenta, iar reviziile periodice din garantie de la Dacia sunt cele mai ieftine din Romania, comparativ cu alte marci.

Dacia primeste comenzi pentru Sandero de astazi, preturile masinii sunt cuprinse intre 6.890 si 9.850 de euro, sunt disponibile doua motorizari pe benzina 1,4 litri 75 CP si 1,6 litri 90 CP, diesel-urile vin la anul.