A cincea generatie a limuzineri seria 7 de la BMW intra in vanzare pe plan monduial in toamna, iar in Romania spre finele anului, au spus reprezentantii companiei. Noul seria 7 vine cu tehnologii noi, precum sistem night - vision care avertizeaza soferul asupra prezentei oamenilor pe carosabil sau, optional, acces la internet prin display-ul masinii, scrie Bloomberg . Noua seria 7 e disponibila pentru inceput in trei versiuni de motorizare, debutul va fi in toamna la salonul de la Paris.

BMW a vandut peste 1,2 milioane de masini seria 7, din 1977 si pana in prezent. Norbert Reithofer , seful BMW, spune ca masina, capabila sa atinga "suta" in 5,2 secunde cu motorul de 407 CP, e mai puternica si mai eficienta la consum, fata de predecesorul sau. Seria 7 va avea si o versiune hibrida, a mai spus seful BMW.

Noul seria 7 va fi disponibil in trei versiuni de motorizare: doua oe benzina (4,4 litri 407 CP si 3 litri 326 CP) si un diesel de 3 litri 245 CP.

Masina are 5,1 metri lungime, iar consumul mixt anuntat de producator este de peste 11 litri/100 km pentru versiunea de top si putin peste 7 litri/suta pentru diesel.

Pe seria 7 va fi disponibila noua generatie a sistemului iDrive dar tot pe aceasta masina va debuta sistemul BMW ConnectedDrive, oferit optional, care permite acces nelimitat la internet prin intermediul display-ului masinii.

Germanii au vandut pana in prezent 320.000 de masini din generatia actuala seria 7, iar pentru noua generatie, tinta pe plan mondial este de 340.000 de unitati, scrie Reuters.

Concurentii seriei 7 sunt Audi A8 si Mercedes S Klasse. In Romania s-au vandut anul trecut 47 de masini seria 7, in timp ce in 2006 se vandusera aproape 70.

In Romania, vanzarile totale BMW au urcat anul trecut cu 65%, pana la peste 2.700 de masini.