Site-ul auto mobile.de, unul din cele mai cunoscute pe plan european in domeniul vanzarii/cumpararii de automobile are si varianta rormaneasca: mobile.ro. Site-ul se adreseaza atat dealerilor, cat si persoanelor fizice si ofera informatii folositoare clientilor romani care doresc sa-si aduca automobile din strainatate sau sa si le ia din tara (ghid de import, calculator de taxe, informatii fiscale). Pana la 1 decembrie exista o perioada de proba in care gratuit dealerii pot pune un numar nelimitat de anunturi, iar persoanele fizice pot posta maximum doua anunturi, au spus reprezentantii mobile.ro pentru Hotnews.ro.

Oricine doreste sa puna un anunt de vanzare a unui automobil trebuie sa urmeze cativa pasi pe site. Mobile.ro este operational de la 1 octombrie si este intr-o perioada de proba de doua luni, timp in care pot fi postate gratuit anunturi, atat de catre dealeri, cat si de persoane fizice, cu mentiunea ca persoanele fizice pot pune maximum doua anunturi. In functie de rezultatele perioadei de proba se va decide daca e sau nu nevoie ca regulile sa se schimbe. In prezent, cinci persoane se ocupa de sustinerea platformei online in Romania.

Trebuie mentionat ca mobile.ro e o piata online si ofera doar platforma care ajuta vanzatorii si cumparatorii sa se intalneasca, iar definitivarea actului de vanzare-cumparare se face doar intre cele doua parti. mobile.ro nu ofera un serviciu de tutela si nici conturi fiduciare (sau un asa-numit „Departament financiar” etc.) in folosul cumparatorilor si al vanzatorilor. Mai mult decat atat, mobile.ro nu a clasificat in mod special niciun vanzator ca fiind de incredere („membri etichetati” etc.) - nici distribuitori, nici persoane private.

Portalul de automobile noi si second-hand, de la privati si dealeri de masini, este unul dintre cele mai mari din Europa si societate-fiica a Ebay Inc.

Site-ul mentioneaza ca ofertele auto din Romania vor fi afisate automat si pe mobile.de. Distribuitorii din afara Romaniei se pot inregistra la mobile.de, conform informatiilor de pe site.

mobile.ro este o piata de vehicule pe internet unde utilizatorii pot gasi masini noi si second-hand, precum si motociclete, camioane, rulote, vehicule comerciale si agricole. Serviciile companiei sunt destinate distribuitorilor de masini profesionisti, precum si clientilor privati.

Originile site-ului mobile.ro se gasesc in Germania: compania sa mama este mobile.international GmbH, o piata de vehicule online fondata in 1995 si situata in Berlin, Germania.