Gigantul german Volkswagen ia in calcul oprirea productiei de automobile in perioada Craciunului, urmand modelul adoptat de o serie de concurenti, a anuntat miercuri un purtator de cuvant al companiei, citat de AFP.

"Ne gandim sa prelungim vacanta de Craciun cu cateva zile", a declarat acesta, pentru Dow Jones Newswires.

Vacanta ar putea fi prelungita cu trei pana la cinci zile, dar o decizie privind oprirea liniilor de productie nu a fost inca adoptata, a precizat purtatorul de cuvant.

In urma cu cateva zile, Daimler a anuntat oprirea productiei in uzinele din Germania, pentru cinci saptamani, tot in perioada Craciunului.

Intreaga industrie automobilistica se confrunta cu o reducere drastica a cererilor, iar grupuri precum BMW si Opel au operat deja, la inceputul lunii, suspendari temporare ale productiei.

Intr-un comunicat difuzat miercuri, divizia Audi a grupului Volkswagen a precizat ca "cererea pentru autoturisme a scazut considerabil in trimestrul III". Audi a reusit sa-si majoreze vanzarile cu 1,6% in perioada ianuarie - septembrie, dar cresterea a fost realizata exclusiv pe seama vanazarilor pe pietele emergente.

Volkswagen urmeaza sa publice joi rezultatele obtinute in trimestrul III.