Porsche Automobil Holding SE a anuntat luni ca face o oferta pentru producatorul suedez de camioane Scania, dupa ce compania germana a devenit actionar majoritar la Volkswagen, la inceputul lunii. Oferta Porsche valoreaza Scania la 3,9 miliarde dolari, insa nemtii spun ca nu ii intereseaza compania scandinava, dar legea suedeza ii obliga sa faca aceasta oferta de preluare.

Conform ofertei pe care erau obligati sa o faca, Porsche va plati 68,52 coroane suedeze pentru fiecare actiune de tip A a Scania si 67,10 coroane pentru fiecare actiune tip B.

"Porsche vrea sa sublinieze ca oferta nu este una voluntara", spune compania. "Porsche nu e interesata in achizitionarea de actiuni la Scania. Porsche nu va cumpara alte actiuni in afara acestei oferte. Porsche nu are planuri pentru operatiunile Scania in viitor", au adaugat germanii.

Legile suedeze obliga Porsche sa faca o oferta pentru Scania, dupa ce de curand, Porsche a devenit actionar majoritar la Volkswgaen AG care detine 69% din Scania.

Porsche a spus in mod repetat ca nu e interesata de Scania si adauga ca actuala oferta nu va avea nicio influenta asupra viitorului Scania, or asupra managementului si angajatilor companiei scandinave.