Fiat a confirmat prin vocea vicepresedintelui John Elkann ca discuta de ceva timp cu Chrysler pe tema unui parteneriat. Presa a scris recent ca italienii ar putea cumpara un pachet important de actiuni la Chrysler, care in schimb va beneficia de tehnologia mai ecologica a Fiat.

"Nu e niciun mister ca discutam, facem asta de ceva timp", a spus John Elkann, referindu-se la discutiile cu Chrysler, citat de agentia italiana ANSA.

Publicatia Automotive News scria recent ca Fiat ar putea lua o participatie la producatorul auto american Chrysler, care in schimb ar avea acces la tehnologia folosita de italieni la motoare si transmisii.

Oficialii Fiat declarasera in mai multe randuri ca numai prin aliante companiile auto pot sa supravietuiasca, iar italienii cauta un partener. Chrysler este intr-o situatie disperata si fara cele patru miliarde dolari primite ca ajutor de la guvernul american, nu ar fi putut supravietui.

Actiunile Fiat au fost suspendate de la tranzactionare la bursa de la Roma marti dimineata, dupa ce au aparut informatiile despre un posibil parteneriat cu Chrysler.

Cele doua companii s-ar putea ajuta reciproc mult: Chrysler poate profita de motoarele economice ale Fiat, in timp ce italienii pot gasi un mod eficient de a aduce in SUA modelul Fiat 500 si marca Alfa Romeo.