Producatorul italian de automobile Fiat ramane interesat de incheierea unei aliante cu Chrysler, in ciuda faptului ca luni, Curtea Suprema din SUA a amanat pentru o perioada de timp nedeterminata perfectarea tranzactiei, noteaza AFP. Viitorul Chrysler devine iarasi incert, iar realitatea dovedeste ca lucrurule nu merg atat de repede cum se credea.

Fiat spune ca ramane hotarat sa bata palma cu Chrysler si dupa data de 15 iunie, infirmand declaratii initiale care mentionau ca italienii se vor retrage daca nu vor primi unda verde pentru a incheia alianta pana la acea data. Fiat ar trebui sa detina 20% din Chrysler si va putea sa-si mareasca participatia la 35%.

Un grup de fonduri de pensii din statul Indiana se opun unei aliante Chrysler - Fiat si au introdus apel de urgenta la Curtea Suprema. Daca nu s-ar fi intamplat asta, alianta americano-italiana ar fi primit unda verde luni. Curtea Suprema a suspendat si deciziile luate de un tribunal specializat in falimente care daduse unda verde vanzarii activelor Chrysler catre o companie condusa de oameni de la Fiat.

Chrysler a cerut intrarea sub protectia legii falimentului pe 30 aprilie. Noul Chrysler va detine activele "sanatoase", iar cele "toxice" vor ramane la vechiul Chrysler care va fi insarcinat sa le lichideze si sa returneze creantierilor sumele astfel recuperate, sub supravegherea justitiei.