Lexus - brandul de lux al Toyota - va lansa un hatchback hibrid in cinci usi care sa concureze in segmentul C premium cu modele precum Audi A3 si BMW seria 1, scrie revista britanica Autocar, citand surse apropiate proiectului. Modelul ar trebui sa fie prezentat sub forma de concept la Frankfurt si sa iasa pe piata in 2010, mai scrie revista. Producatorul nu a confirmat informatiile.

Britanicii scriu ca modelul s-ar putea numi "BS" sau "CS" si ar putea dispune de un motor pe benzina de 2,4 litri si de un motor electric. Cele doua propulsoare vor avea impreuna 187 CP iar masina va avea tractiune fata.

Directorii europeni ar fi insistat ca un astfel de model sa fie creat deoarece spun ei, segmentul C premium din Europa are potential si nicio marca cu pretentii nu poate lipsi. Autocar mai scrie ca la Frankfurt masina va fi prezentata sub forma de concept si va arata in proportie de 90% ca versiunea de serie care va fi pe piata la anul.

Cel mai ieftin model Lexus este in prezent IS, care porneste de la 30.000 euro, iar cel mai scump este LS care in Romania ajunge spre 130.000 euro.

Vanzarile Lexus in Europa au scazut cu 39% anul acesta, de la 15.000 de masini, la circa 9.000.