Autoritatile germane se vor intalni la sfarsitul saptamanii cu cei ai General Motors si s-ar putea decide numele noului proprietar al Opel, dintre consortiul condus de Magna si fondul de investitii RHJ. Partile au avut multe divergente, Berlinul prefera Magna International, iar GM pare a fi de partea RHJ, insa s-au facut multe progrese si o decizie e aproape, scrie AFP.

Canadienii de la Magna aliati cu banca rusa Sberbank s-au angajat sa investeasca 350 milioane euro la Opel si cer garantii de stat in valoare de 4,5 miliarde euro. Fondul belgian de investitii RHJ s-a angajat sa investeasca 275 milioane euro si cere garantii de 3,8 miliarde euro de la statul german.

Informatiile arata ca autoritatile germane ar prefera oferta Magna, in timp ce General Motors ar inclina catre RHJ. Daca Magna va castiga, Opel va ajunge sa produca masiv in Rusia, iar daca RHJ va castiga e posibil sa fie facute concedieri de amploare in Occident, existand si varianta ca fondul sa vanda mai tarziu Opel inapoi la GM.

Vanzarile Opel in Europa au scazut cu 16% in primul semstru, de la 633.000 de masini, la 533.000 de masini.