Renault a lansat in Romania berlina Fluence, model care inlocuieste Megane sedan si poate fi comandat cu preturi intre 12.900 euro si 16.950 euro, TVA inclus. Masina e produsa in Turcia si poate fi comandata, livrarile urmand sa inceapa in prima parte a lui noiembrie. Sunt disponibile trei variante de motorizare, cu puteri intre 85 si 110 CP si patru nivele de echipare.

Preturile pornesc de la 12.900 euro, TVA inclus, pentru varianta cu motor pe benzina 1,6 litri, 110 CP - grad de echipare Authentique cu dotari precum ABS, sase airbag-uri, radio CD. Cea mai scumpa varianta costa 16.950 euro si dispune de motor diesel 1,5 litri, 105 CP, Euro 4, grad de echipare Privilege. In afara de cele doua motorizari mentionate mai sus este disponibila si o motorizare diesel 1,5 litri, 85 CP.

Fluence are 4,62 metri lungime, 1,80 metri latime si 1,48 metri inaltime. Principalii concurenti pe piata sunt Opel Astra, Ford Focus, Skoda Octavia si Volksswagen Jetta.

Modelul e produs la uzina Oyak - Renault de la Bursa, Turcia, alaturi de Renault Symbol si Clio III (versiunile cu 3 usi, 5 usi si break). La fabrica s-au investit 110 milioane euro pentru productia Fluence.

Anul acesta masina va fi lansata si in Turcia, iar la anul va intra pe piete din Europa de Vest, America de Sud, Australia si altele.

Berlina Mégane II a fost lansata in Romania in septembrie 2003, fiind comercializata in peste 35.000 de unitati. In 2007, vanzarile pentru acest model au depasit pragul de 10.000 unitati, ocupand locul patru pe aceasta piata.

Fluence cu motor electric vine peste 18 luni

Renault va aduce peste un an si jumatate in Romania versiunea 100% electrica a lui Fluence, masina ce va dispune de o autonomie de 160 km. Renault discuta cu mai multe orase din tara pentru a pune la punct parteneriate, astfel incat sa fie creata o infrastructura cu statii de incarcare pana in momentul lansarii.

Renault spusese ca asteapta ca statul roman sa ofere bonusuri fiscale de 5.000 de euro pentru cei care vor cumpara masini electrice, deoarace aceste modele vor fi la inceput scumpe si fara ajutor de la stat clientii nu le-ar considera interesante.