Noua generatie a Opel Astra hatchback poate fi comandata de la jumatatea lui noiembrie in Romania, cu preturi ce pornesc de la 14.250 euro, TVA inclus, au spus reprezentantii companiei. Masinile vor fi in showroom din decembrie, cu patru versiuni de echipare. Vor exista patru motoare diesel si patru pe benzina.

Pretul de pornire pentru noua Astra este 14.250 euro pentru versiunea cu motor pe benzina 1,4 litri, 100 CP, iar in echiparile standard intra aerul conditionat, radio CD-ul si patru airbag-uri.

Gama de motorizari este compusa din opt motoare Euro 5. Cu exceptia motoarelor cu valorile de putere cele mai mici, toate celelalte sunt prevazute cu transmisii cu sase trepte de viteza.

Gama de motoare turbo diesel CDTI cuprinde patru motoare cu injectie multipla common-rail cu capacitate intre 1,3 si 2,0 litri, care dezvolta puteri intre 95 CP si 160 CP. Toate aceste motoare sunt prevazute cu filtre de particule diesel.

Cele patru motoare pe benzina, cu volum intre 1,4 si 1,6 litri, dezvolta puteri intre 100 CP si 180 CP. Un nou motor Turbo de 1,4 litri, cu dimensiuni reduse, care dezvolta o putere de 140 CP, inlocuieste actualul motor de 1,8 litri cu aspiratie naturala.

Modelul care concureaza cu Volkswagen Golf si Ford Focus e extrem de important pentru Opel si in Romania, unde vanzarile cumulate ale Astra si Astra Classic au totalizat peste 60% din vanzarile marcii germane anul trecut.

Noul Astra a fost dezvoltat in Russelsheim, Germania, are 4,42 metri lungime si este prevazut si cu un sasiu complet nou. Ampatamentul sau mai lung este combinat cu un ecartament mai lat si o noua constructie a puntii spate.

Vanzarile Opel in tara au scazut cu 67% in primele noua luni, de la peste 14.000 de masini, la sub 5.000. La Astra, vanzarile au scazut cu 75%, iar la Astra Classic, cu 66%.