Rolls Royce din grupul BMW lucreaza la o versiune hibrida a celui mai nou model, Ghost, versiune care pe langa motorul pe benzina de 563 CP va avea si un mic propulsor electric de 27 CP cu care consumul va fi redus cu 15%, iar cuplul va fi mai mare. Totusi, cu siguranta ca mai trec cativa ani pana la lansarea masinii care insa nu va putea sa mearga exclusiv cu motorul electric, scrie revista britanica Autocar.

Ghost in versiunea standard ce urmeaza a fi lansata la anul are motor V12, 6,6 litri, 563 CP. Masina cantareste 2.400 kg, are viteza maxima limitata la 250 km/h, iar acceleratia de la 0, la 100 km/h se face in 4,9 secunde. Producatorul spune ca modelul de 5,4 metri lungime are un consum mediu mixt de 13,6 litri/100 km, cu 20,5 litri in oras si 9,6 litri/100 km in extra-urban.

Ei bine, Rolls Royce lucreaza la o versiune hibrida a lui Ghost care va folosi tehnologia modelului BMW seria 7 ActiveHybrid. Pe langa motorul V12, Ghost hibrid va dispune de un mic motor electric de 27 CP si un pachet de baterii litiu-ion ce va fi montat in portbagaj. Motorul electric va da masinii un cuplu mai mare si va reduce consumul cu 15%.

Masina nu va putea merge exclusiv cu motorul electric, insa acesta va imbunatati per total performantele limuzinei.

E clar ca la o masina de 400.000 de euro propulsia hibrida nu are ca principal scop reducerea consumului de combustibil, insa toate marcile de top trebuie sa gaseasca moduri in care sa reduca emisiile poluante pentru a se conforma regulilor tot mai dure ce vor intra in vigoare.