Versiunea europeana a celei mai ieftine masini din lume, Tata Nano, ar putea sa coste undeva in jurul a 4.500 - 5.500 euro cand va fi lansata in 2011, scrie revista britanica Autocar intr-un articol ce ofera detalii suplimentare despre masina low-cost. E de asteptat sa dispuna de un motor de 60 CP, iar masina va fi cu circa 20 cm mai lunga decat versiunea din India, dar va fi mai scurta decat concurentii europeni Hyundai i10 si Chevrolet Spark.

Revista britanica noteaza ca e de asteptat ca versiunea europeana a Nano ce apare peste doi ani, sa dispuna de un motor de un litru ce dezvolta 60 CP. Masina va avea 3,3 metri lungime, fata de versiunea din India care masoara 3,1 metri. In plus, e de asteptat ca Nano Europa sa dispuna de ABS, servo-directie si doua airbag-uri.

Nano Europa a fost prezentata la salonul auto de la Geneva in aceasta primavara si e clar ca varianta destinata continentului nostru va trebui sa aiba emisii de CO2 mai mici decat versiunea din india, dar si un consum de carburant mai avantajos decat cel al variantei indiene (aproape 5 litri/100 km cu un motor de 33 CP).

Revista mai scrie ca e de asteptat ca Nano sa coste in jurul a 4.000 - 5.000 de lire in Marea Britanie unde va schimba modul in care oamenii privesc masinile low-cost, dat fiind ca modelul indian va fi clar mai ieftin decat concurentii de pe piata.

Ramane de vazut daca indienii chiar vor putea lansa masina in Europa in 2011, dat fiind ca in prezent nu pot face fata cererii din India. Si mai ramane de vazut daca masina va putea respecta normele de siguranta la testele de impact.