Toyota Europa a anuntat ca va rechema pentru verificari 53.000 de masini din cea mai noua generatie a hibridului Prius pentru a modifica software-ul de management al sistemului ABS. Pe plan mondial sunt chemate circa 430.000 de masini Prius pentru verificari, dar si un numar mai mic de hibride Lexus, dupa ce au existat zeci de plangeri ce indicau faptul ca franele raspund mai greu, in special pe timp nefavorabil.

Toyota spune ca in Europa nu s-au inregistrat accidente legate de problema cu franele. Compania spune ca modificarile la soft-ul de management al ABS-ului se vor face la dealerii Toyota in circa 40 de minute, iar dupa aceea timpii de raspuns ai franelor se imbunatatesc.

Clientii europeni vor fi informati in scris de acest recall si li se va aduce la cunostinta faptul ca vor trebui sa mearga la dealer cand au timp. Acest nou recall este diferit de cel anuntat de Toyota Europe pe 29 ianuarie, rechemare in care sunt implicate circa 1,7 milioane de masini din opt modele, pentru posibile probleme la acceleratie.

Ca parte a aceluiasi recall vor fi verificate 223.000 de masini hibride in Japonia si circa 148.000 in SUA.

Rechemarea Prius este inca o veste proasta pentru Toyota, dat fiind ca e vorba de cea mai noua generatie a cel mai bine vandute masini hibride din lume.