Toyota va aduce la Geneva in martie primul hibrid construit in Europa, Auris HSD, dar si versiunea cu facelift a SUV-ului RAV4, a anuntat compania care e in mijlocul unui scandal care i-a terfelit imaginea, dupa ce au fost rechemate peste noua milioane de masini pe plan mondial. Japonezii aduc si cateva premiere europene: hibridul Prius cu varianta incarcabila la priza, decapotabila FT-86 dar si o masina 100% electrica, FT-EV.

Modelul Auris va beneficia din acest an de o varianta hibrida, ca parte a obiectivului Toyota ca in cativa ani fiecare model din gama sa aiba si propulsie electrica. Auris hibrid e construit in Marea Britanie si iese pe piata la vara, fiind si primul model hibrid pe care japonezii il construiesc in Europa.

Un alt model important pentru niponi este SUV-ul RAV4 care primeste un facelift, reprezentantii marcii tinand sa mentioneze ca e unul din cele mai ecologice SUV-uri pe care le-a scos pana acum. Anul trecut in Romania s-au vandut aproape 300 de unitati, scadere de 75% fata de 2008.

La stand vor mai fi prezente o serie de modele care au avut premiera mondiala in SUA sau Japonia, insa in Europa ajung abia acum. Spre exemplu va fi adusa varianta de serie a Prius Plug - In, versiune ce poate fi incarcata si la priza. Tot in premiera europeana ajunge si conceptul decapotabil FT-86, dar si un automobil cu mai putin - raspandita tehnologie a pilei de combustibil.

Anul trecut Toyota a vandut circa 730.000 de unitati, scadere de 5% fata de 2008. Ramane de vazut care va fi efectul recall-urilor masive asupra vanzarilor totale.