General Motors a inregistrat pierderi nete de 4,3 miliarde dolari in al doilea semestru al anului trecut si estimeaza ca ar fi posibil sa treaca pe profit chiar de anul acesta, scrie Bloomberg. Compania e detinuta in proportie de 61% de guvernul american care a contrbuit cu multe miliarde de dolari pentru a salva compania de la disparitie, insa "noul GM" a inceput sa-si plateasca datoriile.

Vicepresedintele Chris Liddell, spune ca mai sunt multe de facut, insa crede ca sunt sanse ca GM sa treaca inca de anul acesta pe profit. GM a iesit pe 10 iulie de sub protectia legii falimentului si a avut venituri de 57,5 miliarde dolari pana la finele anului trecut.

GM e detinuta in proportie de 61% de guvernul SUA si a inceput deja sa-si plateasca datoriile si vrea sa-si puna in ordine registrele contabile pentru a intra pe bursa.

Vanzarile General Motors in SUA au crescut cu 16% in primul trimestru, spre 475.000 de unitati. Pentru Europa sunt disponibile datele pentru doua luni, vanzarile scazand cu 3%.

GM si-a redus mult activitatile si desi a pastrat Opel, a inchis marcile Saturn si Pontiac si e pe cale sa renunte la Hummer. Saab a fost vanduta anul acesta.