Fiat, prin intermediul importatorului AutoItalia va verifica 472 de masini Grande Punto pentru posibile probleme la cablajele sistemului ABS. Nu s-au produs accidente. Interventia din service va dura maxim 45 de minute. Printre marcile auto care au mai facut rechemari anul acesta in tara se numara Jaguar, Chevrolet, Suzuki, Toyota, Renault, Nissan, Opel sau Volvo.

Problema consta intr-o posibila interferenta intre cablajul centralei ABS si tija curelei de retinere a bateriei. Actiunile corective din service constau intr-o "Interventie asistentiala de verificare si fixare a cablajului centralei ABS". Durata operatiunii nu este mai mare de 45 de minute. In tara sunt 35 de dealeri Fiat.

Anul trecut in tara s-au inmatriculat in total circa 4.200 de masini noi ale marcii italiene, scadere de 58% fata de 2008. Peste 1.000 de masini au fost modelul Albea, iar 976 au fost Grande Punto si Punto Classic.

Printre marcile auto care au mai facut rechemari anul acesta in tara se numara Jaguar, Chevrolet, Suzuki, Toyota, Renault, Nissan, Opel sau Volvo.

Rechemarea in service, cunoscuta si sub numele de recall, este o operatiune efectuata des pe pietele auto de traditie, fiind o dovada ca producatorii se gandesc la siguranta soferilor. Recall nu inseamna neaparat masini stricate, si nici retragerea de pe piata a unor automobile. Sunt cazuri in care mai putin de 1% dintre masinile chemate au un defect.

Cel mai mare recall de anul acesta in tara a fost facut de Toyota care va verifica circa 11.800 de masini. Pana in prezent trei sferturi dintre clientii vizati au venit cu masinile in service.