Intr-un interesant exercitiu de imaginatie, respectatul site auto francez Caradisiac isi inchipuie cum ar arata un model cabrio Dacia ce ar putea fi lansat in 2014, ar putea fi derivat din Sandero si ar costa de la circa 11.000 de euro. Dacia nu a exprimat nici cea mai mica intentie de a scoate un cabrio, insa la fel cum acum cinci ani existenta unui SUV Dacia parea de necrezut, si un cabrio ar putea deveni realitate. Interesant e ca in octombrie 2008 francezii prezentau in Brazilia un concept decapotabil derivat din Sandero.

Francezii isi imagineaza cum ar fi o Dacia cabrioFoto: Captura Caradisiac

Caradisiac se intreaba, pe fondul ascensiunii gamei Dacia, de ce nu ar fi posibila si lansarea unei decapotabile care sa poarte sigla marcii romane. Se vorbeste despre posibilitatea ca la anul sa apara un monovolum Dacia care sa imprumute trasaturi de la Kangoo, au aparut si zvonuri despre posibilitatea lansarii unui automobil de clasa mini derivat din Twingo, iar jurnalistii francezi isi imagineaza ca in 2014 Dacia ar putea scoate o decapotabila derivata din Sandero.

Caradisiac spune ca masina ar putea fi construita in Romania si ar putea avea la baza Sandero, insa ar trebui sa fie mai lunga si sa dispuna si de un rollbar intre cele doua randuri de scaune. Cabrioleta ar putea costa de la 11.000 euro, in versiunea cu minime dotari acoperisul s-ar putea decapota manual, iar la versiunile mai scumpe ar putea exista un sistem electric.

Pe o piata unde modele precum Fiat 500 CC, Citroen C3 Pluriel si noul Renault Wind costa in general peste 15.000 de euro, avantajul unei decapotabile Dacia va tine mai ales de pretul care ar trebui sa fie cu 3.000 - 4.000 de euro mai mic decat la concurenta.

Interesant este ca in toamna lui 2008, la salonul din Sao Paolo Renault a prezentat un concept cabrio derivat din Sandero, numit Sand'Up. Conceptul nu are, cel putin pana acum, nicio legatura ca masinile care vor iesi in serie, dar este interesant ca idee.

In orice caz, estimarile facute de Caradisiac sunt doar un exercitiu de imaginatie fiindca nu exista niciun indiciu ca Dacia se gandeste la o decapotabila. In plus, la noi decapotabilele nu au nici 1% din piata si fiindca sunt masini scumpe, clima nu este prea grozava si nici nu este cea mai buna idee sa umblii cu masina descoperita. Dar nimic nu ne impiedica sa ne inchipuim ca intr-o zi va fi lansata o decapotabila Dacia.