​In excentricul Abu Dhabi se va deschide pe 18 octombrie primul parc tematic Ferrari din lume, o atractie turistica ce promite un montagne rousse care va atinge 240 km/h, precum si replici ale fabricii Ferrari dar si ale unor sate italiene. Va exista si un turn de 62 de metri inaltime spre varful caruia vizitatorii vor fi propulsati cu superviteza, pentru a recrea senzatiile din timpul unei curse de Formula 1.

Asa arata de sus parcul tematic FerrariFoto: Ferrari World

Ferrari World din Abu Dhabi are la sol 86.000 mp, dar acoperisul rosu se intinde pe 200.000 mp, are cel mai mare 'Calut cabrat' din lume si se afla la inaltime intre 35 si 50 de metri. Printre cele 20 de atractii se numara ceea ce dezvoltatorii sustin ca va fi cel mai rapid montagne rousse din lume - numit Formula Rossa - care va atinge viteze de pana la 240 km/h, recreand senzatiile din timpul unei curse F1.

Parcul tematic se afla aproape de circuitul Yas Marina care a gazduit in toamna lui 2009 prima cursa de Formula 1 din Emirate.

In afara de montagne rousse-ul Formula Rossa, va mai fi unul cu doua sine paralele, foarte apropiate, care le vor permite vizitatorilor sa ia parte la o intrecere, deoarece in functie de greutatea pasagerilor unii vor trece mai repede linia de sosire.

Printre celelalte atractii se numara o replica la mici dimensiuni a fabricii Ferrari, un motor V12 foarte mare, al carui interior poate fi vizitat, sate italiene recreate, dar si mici replici ale unor atractii turistice precum Turnul din Pisa sau Colosseum-ul din Roma.

Abu Dhabi incearca sa vina cu atractii iesite din comun pentru a atrage turistii care, cand e vorba de Emirate, se indreapta in mare majoritate catre Dubai. Abu Dhabi are putine atractii turistice in comparatie cu Dubai, fiind un oras dedicat afacerilor, insa are si renumele ca e mult mai cumpatat, in antiteza cu excesele din Dubai.