Peugeot va prezenta la sfarsitul lui septembrie la Paris versiunea de serie a hibridului diesel - electric 3008, masina care va fi lansata pe piata in primavara anului viitor. Masina dispune de un motor diesel de 163 CP, dar si de unul electric de 37 CP, iar consumul mediu mixt anuntat este de 3,8 litri/100 km. 3008 Hybrid va fi primul hibrid diesel - electric care iese pe piata, toate hibridele prezente acum - gen Prius sau Insight - dispun de motor pe benzina alaturi de cel electric.

Peugeot 3008 HYbrid4 va fi prezentat la final de septembrie la standul marcii din cadrul salonului auto de la Paris. Masina dispune de un motor diesel de 2 litri, 163 CP, dar si de un propulsor electric de 37 CP care propulseaza rotile din spate si face ca in medie, consumul sa fie in medie de 3,8 litri/100 km.

Peugeot spune ca masina este economica si fiindca emisiile de CO2 sunt mai mici decat la un automobil de clasa mini, 99 g CO2/km. Masina are si tractiune integrala, iar producatorul spune ca in viitor masinile 100% electrice vor fi ideale pentru condusul in oras, insa hibridele vor fi solutia buna pentru calatoriile mai lungi, fiindca nu necesita incarcare la priza.

Masina va ajunge pe piata in primavara lui 2011, iar producatorul va aduce pe viitor si alte modele de acest gen. Pana acum toti producatorii importanti care au lansat hibride, in special Honda si Toyota, au ales sa combine motorul electric cu unul pe benzina.