Mitsubishi va prezenta la salonul auto de la Paris versiunea europeana a masinii electrice i-MIEV urmand sa lanseze in decembrie acest model pe 14 piete de pe continent, cu preturi intre 33.000 si 35.000 de euro. Compania spune ca datorita bonusurilor oferite de guverne cumparatorilor de masini ecologice, pretul scade sub 30.000 de euro. Masina s-a lansat anul trecut in Japonia, are autonomie de 150 km si viteza maxima de 130 km/h.

Mitsubishi i - MIEVFoto: Mitsubishi

Mitsubishi aduce masina de clasa mini la salonul de la Paris la finalul lui septembrie, iar versiunea europeana va avea echipamente standard precum sistem de control al stabilitatii (ESC), airbag-uri laterale si airbag-uri tip cortina. In plus, si confortul de la interior va fi imbunatatit in comparatie cu varianta japoneza.

Masina urmeaza a fi lansata in 14 tari europene, inclusiv Germania, Spania si Italia. Pretul va fi intre 33.000 si 35.000 de euro, dar dupa aplicarea subventiilor guvernamentale din diverse tari pretul scade sub 30.000 de euro.

Motorul electric are puterea de 49 kW (echivalentul a 67 CP), masina are o autonomie de 150 km, iar viteza maxima este de 130 km/h.

Masina electrica Mitsubishi a fost lansata in volume mici anul acesta, insa niponii vor construi modele de acelasi tip ce vor fi vandute in Europa sub siglele Peugeot, respectiv Citroen.