Semn ca traverseaza o perioada fasta, Volkswagen a anuntat ca in urmatorii cinci ani efectivele sale pe plan mondial vor creste cu peste 10%, pana la 450.000 de angajati, scrie AFP, citand presa germana. Grupul compus din noua marci auto anuntase la jumatatea lui noiembrie ca va investi 50 miliarde euro pana in 2015 si are ca prioritate imediata fuziunea cu Porsche in 2011.

Cotidianul economic Handelsblatt din Germania scrie, citand un sef al VW, ca in urmatorii cinci ani numarul lucratorilor va ajunge la 450.000, iar in Germania numarul angajatilor sporeste cu 5-6.000. In urmatorii ani vor trebui in plus inlocuiti 60.000 de angajati care ies la pensie, mai spune oficialul Volkswagen.

Cererea mare din China va duce concernul german la un nivel record al vanzarilor anul acesta si, la fel ca la alte companii, vacanta de Craciun a fost scurtata pentru ca productia sa fie pe masura cererii.

Grupul Volkswagen anuntase in noiembrie ca va face investitii totale de peste 51 miliarde euro in urmatorii cinci ani, in dezvoltarea de noi modele, modernizarea si constructia de uzine si alte activitati conexe.

Grupul vrea ca planul de fuziune intre producatorii de camioane MAN si Scania sa devina realitate si are o influenta puternica asupra deciziei finale din moment ce detine un pachet important de actiuni in ambele companii.

In plus, VW are in plan finalizarea procesului de fuziune cu Porsche si exploatarea aliantei cu Suzuki in domeniul masinilor de clasa mica.

Nici zvonurile privind dorinta de a cumpara Alfa Romeo nu au disparut, desi cei de la Fiat spun ca marca sport nu e de vanzare.